Matchmästare Väddö

I matchspel tävlar spelaren och motspelaren mot varandra hål för hål. En spelare vinner ett hål när a) hen avslutar hålet på färre slag än motspelaren, b) motspelaren skänker hålet eller c) motspelaren får den allmänna plikten i matchspel (förlust av hål). Ett hål är delat när spelaren och motspelaren avslutar hålet på samma antal slag. En spelare vinner en match när a) spelaren leder över motspelaren med fler hål än det finns hål kvar att spela, b) när motspelaren skänker matchen eller c) om motspelaren blir diskvalificerad. Spelarna bör löpande notera ställningen i matchen. Om en spelare är lika mycket ”upp” som det är hål kvar att spela kallas det Dormie. Matchen slutar när återstående hål att spela är färre än antalet hål som en sida är upp, t ex 2 upp och 1 återstående hål, vilket anges 2/1. Om en match är oavgjord efter sista hålet förlängs matchen med ett hål i taget. Omspelshålen ska spelas i samma ordning som under ronden och handicapslagen fördelas på samma hål. Matchmästare Väddö spelas med handicap och spelaren med den högre spelhandicapen erhåller därför hela skillnaden mellan de båda sidornas spelhandicap. Sidan med den lägre spelhandicapen spelar därefter med 0 erhållna slag. Skillnaden i spelhandicapen fördelas enligt index på hålen i stigande följd. Exempel Per har SHCP 24 och Ove har SHCP 21. 24-21 = 3 slags skillnad. Per får 3 slag. Dessa räknas på hål med index 1, 2 och 3 (= ett slag på vardera hålet)

Sista dag för anmälan till Matchmästare 2022 är 15/5
När anmälan är stängd lottar vi den första omgången (max 64 spelare). Ta kontakt med receptionen för att få kontaktuppgifter till din motspelare. De båda spelarna ansvarar för att matchen spelas på lämplig dag inom angiven tidsrymd. Segraren rapporterar resultatet till receptionen och får därigenom också veta vem som hen ska möta i nästa omgång. De båda spelarna ansvarar för att matchen spelas på lämplig dag inom angiven tidsrymd i nästa omgång, osv tills vi har en ensam segrare kvar

Obs Förlorarna i den första omgången får en ny chans i en ”Andra Chansen-stege” som spelas på samma sätt som ”Vinnarstegen” fram tills en segrare är korad.

2022-05-15

Datum för sista anmälan

2022-06-05

Omgång 1 klar

2022-06-26

Omgång 2 klar

2022-07-17

Omgång 3 klar

2022-08-07

Omgång 4 klar

2022-08-28

Omgång 5 klar

2022-09-18

Omgång 6 klar

Hälsningar Kent