HEJ ALLA GOA MEDLEMMAR.

Så här mitt i juli så är det kul att vara på banan, vi har en utmärkt produkt att vara stolta över, första veckorna i juli har det varit en hög besöksfrekvens vilket är mycket glädjande! Jag måste dock be er alla att laga era nedslagsmärken på greenerna, var ute idag, den 16/7 och har väl lagat sisådär ett hundratal, det är inte roligt att laga märken efter andra, så än en gång, LAGA era märken. Det ser bra ut på den ekonomiska fronten, det kommer in pengar och sen har tjejerna i restaurangen gjort och gör ett helt ovärderligt jobb med god vällagad och välsmakande mat samt ett trevligt bemötande mot alla våra gäster. Det var väl allt för nu.

Stefan Arnesen
Ordförande i Väddö Golfklubb 

HEJ ALLA GLADA MEDLEMMAR I SOMMARVÄRMEN.
Vi hade ett händelserikt försenat vårmöte onsdag den 24/6 ett femtiotal hade trotsat värmen, nog om det, vill tacka de två avgångna ledamöterna i styrelsen för ett väl utfört arbete och samtidigt hälsa Bobo Hannerz och Daniel Bellander välkomna som nya ledamöter. Midsommarhelgen var otroligt bra för klubben, stora greenfee intäkter och mycket hög försäljning i restaurangen, stort tack till vår underbara personal, ni gjorde en mer än helgjuten insats. Vill informera om att vattenprojektet kommer att återupptas i slutet av augusti. Om ni nu trotsar värmen, tänk då på att ha rikligt med vatten med er och se till att skydda huvudet, men det tänker ni nog på ändå.

Ha det gott i värmen


Stefan Arnesen
Ordförande i Väddö Golfklubb

Under övriga frågor på onsdag kommer det att tas upp en punkt angående fyllnasdsval till styrelsen då två ledamöter valt att lämna styrelsen Bo Linde och Jens Derblom, dessa föreslås ersättas av Bo Hannerz och Daniel Bellander.

Hej alla glada medlemmar.Efter diverse turer så har vi nu kommit fram till att vi kan ha våratvårmöte, visst, något försenat men nu bli det av, fortfarande sammaregler som gäller, armlängds avstånd, vi håller till utomhus för att undvikaför mycket närkontakt.

Plats: Golfklubben / receptionen, eller om vi blir många på gräsplanen nedanför.

Föredragningslista

1 Fastställande av röstlängd för mötet
2 Fråga om mötet har utlysts på rätt sätt
3 Mötets öppnande
4 Fastställande av föredragningslista
5 Val av ordförande och sekreterare för mötet
6 Val av två protokolljusterare, tillika rösträknare, som jämte ordföranden skall justera mötesprotokollet
7 a   Styrelsens Verksamhetsberättelse för det senaste verksamhetsåret
  b   Styrelsens Årsredovisning (resultat och balansräkning) för det senaste                                      räkenskapsåret
8 Revisorns berättelse över styrelsens förvaltning
9 Fastställande av resultat och balansräkning samt disposition av överskott respektive underskott i enlighet med balansräkningen
10 Fråga om ansvarsfrihet för styrelsen för den tid revisionen avser
11 Behandling av styrelsens förslag och i rätt tid inkomna motioner
  –  Avveckling av spelrätter, § 13 i stadgarna
  –  Hedersmedlem   
12 Övriga frågor (information och diskussion)
13 Mötet avslutas

Handlingar kommer att finnas på plats och i kansliet sju dagar innan mötet.

 

HEJ ALLA GOA GLADA GOLFARE

Trots coronatider så är det full fart på vår vackra bana, det fullständigt sjuder av liv och rörelse, detta är så oerhört glädjande. Jag hade det stora nöjet att öppna och närvara vid premiärmötet för damsektionen,även där är det full gas framåt, goda och vettiga tankar om hur vi får saker och ting ska vara och vad vi önskar att det kommer att bli, jag är helt övertygad om att detta är början på en livlig damsektion. Vi hade våravslutning med “Fyrklövern” i Öregrund och efter ett vanligt möte där vi diskuterade olika spörsmål, så kom vi fram till att fortsätta vårt samarbete och på sikt utöka det, planerat nytt höstmöte i september. Vi kommer att ha en juniortour på alla våra banor, återkommer med mer info senare.

Vår första grönt kort kurs har gått av stapeln och alla jag pratat med var otroligt nöjda och belåtna.
Klipp poolen är igång, banan är i mycket gott skick, vad mer kan man begära?
Skulle gärna se fler som går fadderrundor med våra nya medlemmar, anmälningar
i receptionen.

Vi hörs snart igen, svinga lugnt.

Stefan Arnesen
Ordförande Väddö Golfklubb

Bäste Medlem,

Om du ännu inte hunnit hämta ut din ordinarie MEDLEMS Badge 2020 , så passa på och gör det, nästa gång du passerar receptionen.

Fäst Medlems Badgen med medföljande band, väl synlig på din Golfbag, för att visa att du är medlem i Väddö Golfklubb.

Nytt för i år, är att Styrelsen beslutat om att införa en ny funktion; GOLF VÄRD, vilket innebär att klubbfunktionärer med jämna mellanrum åker ut på banan, för att erbjuda service, kall dryck och något enklare att tugga på.

I samband med detta, kommer även behörigheten att spela på banan, att uppmärksammas.

Vi ser fram emot en härlig golfsäsong på vår vackra & trivsamma golfanläggning!

För Styrelsen
/ Bo Linde

P.s För er som valt att bli GULDMEDLEM, så har ni redan fått information gällande den speciella Badgen, vilken också finns i receptionen.

BLI GULDMEDLEM >>

Hej igen kära medlemmar.

Efter att än en gång rådfrågat diverse myndigheter och förbund, så har vi beslutat
att skjuta upp vårmötet på obestämd framtid, vi vill absolut inte riskera någons hälsa.
Att vara ute och spela golf är dock något som fortfarande är väl fungerande, fortfarande
är det armlängds avstånd som gäller. Hoppas att vi ses ute på banan framöver.
 
Stefan Arnesen
Ordförande Väddö Golfklubb

 

HEJ ALL GOA GLADA MEDLEMMAR.

Säsongen står inför dörren, ja, den har väl egentligen redan börjat och det känns så positivt, tyvärr så har vi ju en elak fiende( covid 19) att kämpa emot, men vi golfare är ju ett tåligt och segt släkte eller hur? Banan är öppen och i ett gott skick, lite svårputtade greener, men det blir bättre tro mig.

Tävlingskommittén har i samråd med styrelsen beslutat att följa golfförbundets riktlinjer och kommer därför INTE att arrangera några tävlingar fram till den 30;e juni. Detta innebär att om inga nya rekommendationer tillkommer så blir det tävlingar under juli, augusti och september. Vad gäller onsdagstouren så blir det en kortare modell i år, vi brukar
ju ha ett uppehåll i juli och så även i år, tanken är dock att komma igång med onsdagstävlingarna börjar i augusti, mer information kommer senare. Vi förstår att det kan bli en besvikelse, men vi värnar er hälsa framför allt annat.

Seriespelet i UGF;s regi kommer inte att ha något seriespel under maj och juni, vi återkommer om det skulle komma några nya rekommendationer.

Det är så här det ser ut, men vår förhoppning är att denna säsong ska bli något utöver det vanliga, känslan är att allting andas optimism, det spirar och gror, alla verkar glada och det är något som väl varit en bristvara…..

Nåväl, sköt om er därute och var extra rädda om varandra, så hörs vi snart igen.

/Stefan Arnesen
Ordförande Väddö Golfklubb

HEJ ALLA GLADA OCH FÖRVÄNTANSFULLA MEDLEMMAR.

Trots rådande situation med covid 19, så smyg öppnar vi anläggningen, redan nu, på skärtorsdagen den 9/4.Alla är hjärtligt välkomna och vi håller givetvis föreskrivet avstånd till varandra, ute i friska luften.Restaurangen är nu bemannad, (det känns otroligt bra, att den biten fallit på plats), där ett enklare utbud av varor kommer att finnas tillgängliga.
Vi håller även här, ett respektfullt avstånd till varandra. Det finns ett flertal sittplatser utomhus där vi kan sprida ut oss.

Vattenprojektet tuffar vidare, Anders Ljungblad har i detta projekt varit så otroligt noggrann, envis och framför allt sett till att det händer saker, efter diverse fram och tillbaka, med kommunen och länsstyrelsen, men nu verkar det hända saker.

Vår bedömning är att vi kommer att vara igång med slutfasen av detta Kretsloppsprojekt under hösten 2020 och att det är färdigt att tas i bruk till våren 2021.

Vi är just nu i full färd med en uppgradering av vårt eget pumphus och banans bevattningssystemet vilka är en viktig del i Kretsloppsprojektet. I veckan fick vi besked om att Roslagens Sparbanks stiftelser beviljat klubben ett bidrag till detta projekt med 75,000 kr, detta känns otroligt bra!

Hur tävlingssäsongen kommer se ut, är ännu inte riktigt klart, men vi följer SGF:s riktlinjer och rekommendationer.Tävlingskommittén ser till att bevaka aktuellt läge och att detta uppdateras på vår hemsida.

Hoppas att vi ses i påsk och att ni kommer att få en ovanlig men rolig säsong.

/Stefan Arnesen
Ordförande Väddö Golfklubb

Hej alla goa medlemmar.

På grund av den rådande situationen ställde vi ju in vårmötet och damsektionsmötet, detta betyder inte att vi för den sakens skull är overksamma, snarare tvärtom. Vi också på detta sätt tacka alla de frivilliga som varit med om att se till att banan är i toppskick när vi kommer igång. Enligt golfförbundets senaste uppdatering så kan golfspel ske där banorna är öppna, under förutsättning att man iakttar god handhygien, detta innebär ju också att det är helt valfritt att ta sig en promenad på banan, samla ihop kvistar, platta till vildsvinsmärken och spela golf i det vackra vårvädret. Vill också passa på tillfället att tacka Bosse Sedvall som oavsett väder och vind, sett till att vi har ett helt gäng med fräscha bänkar att sitta på, stort tack!!

Vi har väl i princip klart med ny restauratör, återstår lite formalia, men återkommer så snart det bara går, planerad öppning i egen regi till påsk, med ett mindre utbud, vi kommer att ha kaffe, bullar, smarriga mackor, korv och dricka till försäljning initialt.

Vattenprojektet tuffar på, Anders fick göra en extra skrivelse till kommunen, med svar på en del frågor, men det kommer att lösa sig.

Stefan Arnesen
Ordförande Väddö Golfklubb

Till alla medlemmar i Väddö Golfklubb.
Styrelsen har i enlighet med rekommendationer från golfförbundet och smittskyddsinstitutet beslutat att flytta vårmötet den 28 mars klockan 10 på obestämd tid. Detta på grund av rådande omständigheter och att vi bör undvika samlingar i större skala, vi ser givetvis till er hälsa i första rummet. Vidare så är också mötet på Ankaret med damsektionen flyttat till senare tillfälle, vet inte när men återkommer i ärendet.

Till vår glädje kan vi nu meddela att vi nu är överens med Christian Modin, om att han blir vår Golf Pro från och med golfsäsongen 2020.

Christian fungerar idag som Pro på Roslagens GK och kommer framöver att dela sin tid med Väddö Golfklubb.

Vi kommer snarast att uppdatera hemsidan med tjänster och aktuell prislista.

Vi ser också fram emot inplanerade demodagar med de ledande golfmärkena.

Samtliga medlemmar och intresserade nybörjare, är hjärtligt välkomna att höra av sig, direkt till Christian. Dela gärna budskapet om Christians ankomst, med familj och vänkrets.

 

Vi vill samtidigt hälsa Martin Pontén välkommen till den nyinrättade tjänsten, Receptionist/Kanslist. Kanslisttjänsten har Martin redan tillträtt, (2/3 2020), vilken innebär 8 timmar i veckan under hela året. Receptionstjänsten omfattar, mån-fre under perioden 15/4 t.o.m. 15/10, (säsongsanställning).

Vi hälsar även Saga Elfving  välkommen som receptionist på lördagar och söndagar.

Martin & Saga är två unga ambitiösa och serviceinriktade ungdomar, med stor vilja att göra sitt bästa för klubben. Vi i styrelsen, kommittéer och samtliga medlemmar kommer se till att vi gemensamt stöttar och uppmuntrar dem, så att de får bästa möjliga förutsättningar att växa in i sina roller

Årsmöte/Vårmöte äger rum lördagen den 28 mars på Folkhögskolan.
Motion ska vara styrelsen tillhanda senast den 29 februari, enligt stadgarna